Shortlista
Shortlistalla ovat kaikki palkitut ja vuosikirjaan valitut työt sarjoittain, satunnaisessa järjestyksessä. Työn nimen yhteydessä on mainittu suunnittelutoimisto ja asiakas. Katso kaikki kilpailuun ilmoitetut työt täältä.
Kokemuksellinen muotoilu
0200KKL - Bettersweet — A.I. chocolate with 30% less sugar
Terveysriskeistä tietoiset kuluttajat pyrkivät välttämään sokeriherkkuja. Makeisteollisuus on yrittänyt valmistaa vähäsokerista ja maistuvaa suklaata, siinä onnistumatta. Valion Bettersweet -tuote ratkaisee suklaavalmistajien ongelman ja mahdollistaa 30% sokerin vähennyksen, muuttamatta makua tai koostumusta. Tarjotaksemme suklaavalmistajille aidon Bettersweet-kokemuksen, suunnittelimme suklaan, joka tyydyttää kaikki tärkeimmät suklaaseen liittyvät mieliteot, vähemmällä sokerilla. 2 miljoonaa twiittiä analysoimalla selvitettiin mitä ihmiset aidosti ajattelevat suklaasta. A.I.n löydösten pohjalta luotu suklaaresepti tehtiin todeksi yhdessä Kultasuklaan kanssa, hyödyntäen Bettersweet -maitojauhetta. Syntyi kaunis kerrossuklaa, jonka vastaanottivat suurimmat suklaavalmistajat sekä -mediat.